HAFA KYLPYHUONEET- ENEMMÄN KUIN 50 VUOTTA AMMATTIYLPEYTTÄ

HAFA KYLPYHUONEET- ENEMMÄN KUIN 50 VUOTTA AMMATTIYLPEYTTÄ

Hafan tarina alkaa halmstadilaisesta huonekalupuusepästä Lars Anderssonista. Larsin kiinnostus muotoiluun ja kalusteiden toimivuuteen vain kasvoi kasvamistaan, ja pian pieni puusepänverstas kävi jo liian pieneksi. Vuoteen 1962 mennessä tuotanto oli siirretty suuriin kaupunkeihin, Halmstadiin ja Falkenbergiin. Juuri siitä tulee yrityksen nimi Hafa.

 

Pitka tarina lyhyesti kerrottunna

1962 alkoi Halmstadista kotoisin oleva Lars Andersson valmistamaan mm hattuhyllyjä teak-puusta. Valmistus tapahtui Halmstadissa ja Falkenbergissä ja siksi nimemme on tänään Hafa kylpyhuoneet.

1970-luvulla aloimme valmistamaan kylpyhuonekalusteita teak-puusta. Maailma julisti Flower Power rauhaa ja Hafa Classic sarjasta tuli suurmenestys ja oli ruotsasaiskodeissa pidemmälle 80-lukua.

1980-luvulla kun aloimme voimistelemaan TV:n edessä. Investoi Hafa seruraavaan suureen New-Line sarjaan. Kalusteyhdistelmä jossa oli melkein rajattomat mahdollisuudet, laatikot ja etulevyt joita pystyi siirtmään. Olimme onnellisia tästä menestyksestä

1990-luvulla Spice Girls valtasi maailmaa. Hafa Vision kaluste oli keskeinen tuotteemme. Vision on meidän laajin ja kautta aikojen eniten myyty kalustesarja. Siinä on 14 eri pinnoitetta ja luukun väriä.

2002 aloitamme ”asu meidän lylpyhuoneessa”. Tätä käsitettä julistimme esitteessämme. Se oli hyvin tehokas ja käsite vahvistaa Hafa merkkiä. Modernisointi, uusi hanke ilmassa ja krokodiilejä siellä sun täällä.

hafa badrum tidslinje.jpg

2003 on nautinnollinen vuosi. Kalusteissa oleva läpimurtava uutuus, käsin tehtyinä ihanasta puusta ne ovat menekkejä. Muistathan että hopea oli kuumma kylpyhuoneissa ja värit olivat kovassa viennissä. Myynti käynnistettiin seruatessamme kun Anja Pärsson voitti ensimmäisen voittonsa pujottelun maailankisoissa.

2005 Orkideoita ja vadelmaveneitä lastissa. Hafan kalusteiden myynti menee nautinnollisissa puitteissa ja uusien posliinien muodot, jotka muistuttavat makeispalaa, valloittavat markkinat. Hafa esittelee kylpyhuonesarjan Hafa Quant. Suunnittelija on Måns Broman ja muotoilussa on sekä käyttö että estetiikki otettu huomioon. Samanaikaisesti Hafa esittää hänen isänsä Rutger Andrssonin muotoileman Hafa Kioto sarjan ja yhteistyölle ennustetaan valoisaa tulevaisuutta.

tidlinje hafa badrum 2.jpg

2006 Mielikuvitukselle vapautta!  Hafa on etukärjessä käynnistäessään Hafa Room Designers, ohjelma jolla on mahdollisuus itse luoda 3D kylpyhuone ja tehdä osto istumalla kotona sohvalla. Suunta on näytetty ja asiakkaat voivat rauhassa sijoittaa vapaasti sijoitettavan Mizu pesulataan ja Tokyo hanan mielensä mukaan tähän digitaaliseen kylpyhuoneeseen.

2007 Nuoruus, ihana nuoruus Nämä sanat kaikuvat 2007 vuoden panos ja Hafa kuvien kieli on selvä, ammeita ympäröivässä viherässä ja elävässä muotoilussa. Hafa Spirit kukkii ja Hafa lisää valikomaan  hanat ja wc-posliinit. Kun Per-myrksy riehui ulkona sai istuskella sisällä. Christer Fuglesang teki jälkeä avaruuteen.

2008 maailmankuulu suunnittelija Vengar Tirumgaru antaa taitavan kätensä muotoilla Hafan uuden posliinisarjan. Ja minkä sarjan hän luo. Muoto ja toimitnta tekee kylpyhuoneelämyksestä vielä paremman.

tidlinje hafa badrum 3.jpg

2009 kuvioidut suihkuseinät astuvat esille samanaikaisesti kun prinsessa Victoria ja Daniel julistavat tulevat häät ja Hafa East julistaa -modernia kaikille –panoksella.  

2010 kun Iphone, lime hedelmien ja maapallon arkkitehtien vuosi. Kyllä luit oikein. Kuinkä tämä yhdistelmä sujui? Mainiosti! Hafan yhteistyö maapallon arkkitehtien kanssa, päätyi Lime sarjan vihreisiin yksityiskohtiin ja pehmeisiin muotoihin. Leikkisyys ja orgaaninen muotoilu on aikamme henki. Tämä on hyvä.

hafa badrum tidslinje 4.jpg

2011 Hampton ja Lasse Åbergin vuosi. 2011 piirsi Lasse Åberg Hafan tilauksesta suihkun Kvack. Inspiraationa muotoiluun oli Lassen oma intohimo, ankka. Tämä innosti meitä yhteityöhön SOS-barnbyar-organisaation kanssa. Samalla Elin Basander André muotoili Hampton sarjan joka antaa meidän unelmoida linnoista ja kartanoista.

tidslinje hafa badrum 5.jpg

2012 Hipp hipp hurra! Hafa juhlii 50 vuotisena ja Elin Basander Andrén kanssa tuomme aidosta puusta tehdyn Original kalusteen valikoimaamme. Kaluste joka vilkuilee hieman kaunista Calssic sarjaa joka oli valikoimassamme 70-luvulla. Kaihdinovet ovat saaneet uuden, modernin muotoilun ja on Calassic nimensä arvoinen. Hafan Relax U wc-posliinin esitetään.

hafa badrum tidslinje 8.jpg

2013 Nyt alkaa Hafan uusi matka Hafa esittelee kylpyhuoneuutuudet Hafa Life, Sun ja One saavat saman innokkan vastaanotoon kuin Hafa Wall, joustava suihku. Uusi hanavalikoima jonka suunnittelija on italialanen Riccardo Vercellotti, sisältää pesualls- keittiöhanat ja kattosuihkut. Voittoisa vuosi jolloin valmiiksi kootut kalusteet ovat valttia.                           

2014 Design for you esitellään ja näemme nyt kuinka Hafa kasvaa ja edustaa meitä tänään. Moderni Hafa, jossa design ja laatu ovat itsestäänselvää. Hafa esittää myös samalla uuden kalustesarjan Hafa Eden, samalla perinteellinen ja henkilökohtainen. Suunnittleija Therese Samulesson on onnistunut sovittamaan modernit yksityiskohdat, materiaalit ja perinteelliset linjat joissa on sekä uutta että vanhaa aikaa.

hafa badrum tidslinje 7.jpg

2015 Art of Water on juuri niin ihanaa kuin miltä se kuulostaa ja ylistämme vettä kaikissa muodoissa. Kattosuihkukokoelma kehittyy, Hafa Complete, kattosuihku, termostaattihana ja suihkusetti samassa.

2016 Mielellämme antaisimme tietoja, mutta palaamme tasaisin väliajoin uusien teitojen kanssa.