Historiamme

HAFA KYLPYHUONEET- ENEMMÄN KUIN 60 VUOTTA AMMATTIYLPEYTTÄ

Olemme suunnitelleet kylpyhuoneita Halmstadissa, Ruotsissa jo vuodesta 1962. Pienet kaupungit Halmstad ja Falkenberg olivat tukikohtina ja perustana kehityksellemme ja näin syntyi nimemme Hafa. Insinöörimme ja suunnittelijamme, työskentelevät edelleenkin Halmstadissa, ja heidän intohimonsa suunnitteluun sekä laatuun luo jatkuvasti uusia jännittäviä tuotteita kylpyhuoneeseesi. Yhdistämme ruotsalaisen, ajattoman sekä toimivan, suunnittelun, korkeaan laatuun onnistuaksemme luomaan kylpyhuoneita, jotka kestävät ajan mittaan sekä haastavat itsemme ylittämään jatkuvasti rajoja.

60arlogo.png

SUOSITTU TIIKKI

SUOSITTU TIIKKI

Kylpyhuonekalusteet nousivat muutamassa vuodessa tuotannon suurimmaksi ryhmäksi, ja vuonna 1962 Hafa lanseerasi markkinoiden ensimmäisen täystiikkisen kylpyhuonekaapin. Se osoittautui suureksi menestykseksi, ja sen jälkeen yrityksen persoonalliset, hyvin toimivat ja käytännöllisiksi suunnitellut kylpyhuonekalusteet nousivat markkinoiden kärkituotteiksi.

ETUSIJALLA SKANDINAAVINEN MUOTOILU

ETUSIJALLA SKANDINAAVINEN MUOTOILU

Vuosien mittaan Hafa on tutkinut suunnittelijoittensa kanssa monia erilaisia materiaaleja ja tyylejä. Trendejä on tullut ja mennyt, ja innovaatiot ovat muuttuneet oman aikansa uutuuksiksi. Yksi on kuitenkin pysynyt samana: Lars Anderssonsin intohimoinen kiinnostus käsityöhön jatkuu Hafalla vahvana sitoutumisena täydelliseen muotoiluun ja toimivuuteen.


Pitka tarina lyhyesti kerrottunna

1962 aloitti Halmstadista kotoisin oleva Lars Andersson tuotannon johon kuului mm. tiikistä valmistetut hattuhyllyt. Tuotanto keskittyi Halmstadiin ja Falkenbergiin josta muodostui yritys joka edelleen tänäkin päivänä tunnetaan Hafa nimellä.

1966 valmisti Hafa markkinoiden ensimmäisen kylpyhuonekaapin. Ensiesittelystä tuli menestys joka nosti Hafan kylpyhuonekalustemarkkinoiden johtavaksi nimeksi.

1970 oli vuosi jolloin meidän ensimmäinen tiikistä valmistettu kalustesarja tuli tuotantoon. Hafa Classicista tuli menestys joka oli tullut jäädäkseen ruotsalaisiin koteihin pitkälle 80-luvulle asti.

1980 valmistui Hafan seuraava sarja, New Line. Yhdistelmäkaluste josta siirrettävillä laatikoilla sekä etulevyillä saatiin melkein rajattomasti erillaisia vaihtoehtoja. Äärimmäisyyksiin viety kalustesarja.

1990 esiteltiin kalustesarja Hafa Vision. Vision on meidän kautta aikojen laajin sekä eniten myyty kalustesarja johon kuului 14 erillaista kokoonpanoa.

1995 ostaa Hafa Uppsalasta Gent Dusch yhtiön ja viisi vuotta myöhemmin myös tanskalaisen Hassel & Teuf suihku- ja kylpyammetoimittajan. Tämä aloittaa Hafan kasvun ja mukaan astuvat niin suihkut kuin kylpyammeetkin.

2002 aloitimme käsitteen ”viihdy kylpyhuoneissamme” jonka julkaisimme Hafa luettelossa 2002 ja tämä loi voimakkaan vaikutelman. Ilmassa oli modernisoinnin ja innovoinnin tuntua.

2003 Uudet uraa uurtavat hienoimmasta puusta käsityönä tehdyt kalusteemme ovat menestys. Toimitamme isoja sarjoja kauniita kylpyhuonekalusteita jossa yksityiskohtina siihen aikaan niin suosittu hopea. Myyntimme kasvaa Norjassa sekä Tanskassa ja näihin liittyy mukaan myös Suomi.

2005 Hafan uusimmasta posliini valikoimasta tulee myynti menestys. Tänä vuonna esittelyyn tulee Måns Bromanin suunnittelema Hafa Quant. Tarkkaan harkittu toimivuus yhdistettynä esteettisyyteen takaa menestyksen. Rutger Anderssonin suunnittelema Hafa Kioto julkaistaan.

2006 Vallankumouksellinen Hafa Room Designer otetaan käyttöön, ohjelma jolla voidaan luoda kylpyhuone 3D muotoon ja suunnittelu onnistuu kätevästi kotisohvalta. Asiakkaat voivat rauhassa hiiren napsautuksella suunnitella uudelle malja-allas Mizulle ja pesuallashana Tokyolle sopivat paikat digitaalisessa kylpyhuoneessa.

2007 Hafan tuotekuvat puhuvat selvää kieltä, luonto ja värit astuvat kuvioon. Kylpyhuonesarjoja seuraa Hafa Mizu, pieni persoonallinen kaluste malja-altaalla. Hafa Spirit on myyntimenestys ja Hafa täydentää tarjontaansa hanoilla ja WC-pöntöillä

2008 Meidän maailmanjohtava posliini tuotekehittelijä Venkar Tirunagaru kehittää uusia posliineja joissa yhdistyvät muotoilu toimivuuteen. Hafa ensiesittelee design suihkun Igloo Flower jossa on himmeä kuviointi.

2009 Kuvioidut suihkuseinät saavat jalan sijaa skandinaavisissa kylpyhuoneissa ja Hafa East tekee ”modernia kaikille” konseptista mahdollisen. Tyylipuhtautta posliinisella altaalla.

2010 Hafan loistava yhteistyö Earth-arkkitehtien kanssa johtaa vihreisiin yksityiskohtiin ja tuloksena syntyy mm Hafa Lime kylpyhuonesarja. Leikkimielisyys ja orgaaninen muotoilun kieli on johdettu ajastamme. Oikea ratkaisu.

2011 piirtää Lasse Åberg Hafan pyynnöstä kuvioinnin Kvack. Tämä yhteistyössä SOS lapsikylien kanssa. Elin Basander Andre suunnittelee elegantin ja maalaismaisuutta hehkuvan Hampton sarjan.

2012 Hafa juhlii 50 vuotis syntymäpäiviään julkaisemalla aidon puisen kalustesarja Originalin yhdessä Elin Basander Andren kanssa. Sarja on paranneltu versio kauniille 70- luvun Hafa Classic sarjalle. Kaihdinovet saavat uuden modernisoidun muodon joka antaa klassikolle nimensä. Hafa Relax U WC-pönttö päästetään markkinoille.

2013 Hafa esittelee useita suuria kylpyhuone uutuuksia. Kalusteiden Hafa Life, Sun ja One lisäksi markkinoille saapuu Hafa Wall, suihku monilla mahdollisuuksilla. Aivan uuden hanavalikoiman italialaiselta designerilta Riccardo Vercellottilta josta löytyy pesuallashanoista keittiöhanoihin ja kattosuihkuihin. Näistä näkyvimpinä vesiputoushanat Flow ja Whirl. Varsinainen kiihdytysvuosi jolloin valmiiksi kootut kalusteet muodostuvat suosikeiksi.

2014 ”Suunnittelua sinulle” julkaistaan. Moderni Hafa tarjoaa asiakkailleen suunnittelua ja laatua itsestäänselvyytenä. Tämän yhteydessä ensiesitellään uusi kalustesarjamme Hafa Eden. Klassista suunnittelua personaalisella silauksella. Suunnittelija Therese Samuelsson kehittää hienonhienoja materiaalien kohtaamisia, moderneja yksityiskohtia sekä klassisia suuntauksia joihin inspiraatio tulee niin menneisyydestä kuin tästä päivästäkin.

2015 "Art of Water", juuri niin kaunis kuin miltä se kuullostaakin, on kunnianosoitus vedelle sen kaikissa muodoissa. Kattosuihkujärjestelmä kehittyy Hafa Complete sarjaksi jossa kattosuihku, termostaatisekoitin sekä suihkusetti löytyvät samasta paketista.

2016 Hafa Edge esitellään ja se voittaa ”Vuoden kylpyhuone 2016!´” maininnan ”Allt om kök- och badguiden” lehdessä. ”Uusi Hafa Edge siirtää suunnittelun ja laadun ilmaisujen rajoja kylpyhuonekalusteissa. Yhdistelemällä modernia suunnittelua viimeisimpään tekniikkaan ja jännittäviin materiaalivalintoihin olemme onnistuneet tässä. Hafa Edge aloittaa uuden aikakauden”: sanoo Eva Östergren, markkinointi- ja tuotejohtaja Hafa Bathroom Groupista.

2017 Kalustesarja Hafa Go tuodaan markkinoille. Tyylipuhdas ja henkilökohtainen kaluste joka antaa järkevää säilytystilaa koko perheelle. Monien vuosien kokemuksella skandinaavisista rakennusstandardeista, asennusvaatimuksista sekä tuotteiden hyväksymisistä otamme askeleen eteenpäin ja teemme suurimmasta osasta hanavalikoimaamme ympäristöystävällisiä. Water Save säästää vettä mukavuudesta tinkimättä.

2018 Hafa siirtää suunnittelun ja laadun rajoja Linda Uppmanin suunnittelemalla IglooPro™ suihkusarjalla. Yhdistele suihku ratkaisut tarpeidesi mukaan. Kaikkea eri kokoisista perinteisistä suihkunurkkauksista suoriin, kiinteisiin, kaareviin, U muotoisiin seiniin joita voidaan yhdistellä ja asentaa eri tavoilla. Näissä yhdistyy uraa uurtava tekniikka uniikkiin muotoiluun. IglooPro™ on erittäin nopea asentaa ainutlaatuisen patentti haetun InstaQuick™, ominaisuuden avulla.

2018 - 2 Esittelemme nyt seuraavan sukupolven kylpyhuonekalusteet, Hafa Shape -sarjan ja uuden Hafa Sun -sarjan
ja matkamme jatkuu. Luvassa on hienoja värejä, uutta laatikkosisustusta ja ennen kaikkea uutta tekniikkaa.

2019 Uutuutemme Hafa Neat, pieni kätevä kaluste joka uuden säilytyspeili Hafa Store:n kanssa tarjoaa reilusti säilytystilaa.